I köket jobbar vår kock Bedia. Bedia lagar maten utifrån tallriksmodellen. Maten är varierad och näringsrik.
Det serveras varje dag:
Frukost: 7.45 – bröd, mjölk, smör, ost/pålägg, ägg och gröt
Fruktstund: ca 9.45 – frukt
Lunch: 11.00
måndagar; kött
tisdagar; fisk
onsdagar; kyckling
torsdagar; vegetarisk
fredagar; barnens val
Mellanmål: 14.00 – frukt, grönsaker, havrekuddar, majsflingor, lins och majskakor, smörgås erbjuds alltid vid sidan för de barn som önskar det.
Fruktstund: ca 16.30 – frukt och smörgås
Matråd: Varannan vecka får två barn vara med och diskutera mat tillsammans med Bedia och välja maten till barnens val på fredagar i samband med det får barnen möjlighet till att exempelvis baka, göra fruktspett etc. Bedias Syfte i diskussionerna tillsammans med barnen är att vägleda dem till att äta varierad och näringsrikt kost, på så vis får barnen inflytande som leder till pigga och glada barn med bra förutsättningar att leka och lära. När barn och pedagoger äter tillsammans ges det möjlighet att förmedla en positiv attityd till mat och måltider. Det blir också ett tillfälle att umgås och bygga relationer.