Vår mat

Tallriksmodellen
Tallriksmodellen

I köket jobbar vår kock Bedia. Bedia lagar maten utifrån tallriksmodellen. Maten ska vara varierad och näringsrik.

Det serveras varje dag:

Frukost: 7.45 – bröd, mjölk, smör, ost/pålägg, ägg och gröt

Fruktstund: ca 9.45 – frukt

Lunch: 11.00 

måndagar; kött

tisdagar; fisk

onsdagar; kyckling

torsdagar; vegetarisk

fredagar; barnens val

Mellanmål: 14.00 – frukt, grönsaker, havrekuddar, majsflingor, lins och majskakor, smörgås erbjuds alltid vid sidan för de barn som önskar det

Fruktstund: ca 16.30 – frukt och smörgås

Matråd: Varannan vecka får två barn vara med och diskutera mat tillsammans med Bedia och välja maten till barnens val på fredagar i samband med det får barnen möjlighet till att exempelvis baka, göra fruktspett etc. Bedias Syfte i diskussionerna tillsammans med barnen är att vägleda dem till att äta varierad och näringsrikt kost, på så vis får barnen inflytande som leder till pigga och glada barn med bra förutsättningar att leka och lära. När barn och pedagoger äter tillsammans ges det möjlighet att förmedla en positiv attityd till mat och måltider. Det blir också ett tillfälle att umgås och bygga relationer.